Analys Direkt

Analys Direkt

Analys Direkt är en expertrapport som baseras på testpersoners svar på BP basprofil, ett personlighetstest som är utformat för arbetslivet. Du som rekryterare/personalutvecklare får direkt en kvalificerad rapport med bland annat testpersonens styrkor och svagheter, samt konkreta förslag på intervjufrågor att ställa. BP testet som ligger till grund för expertrapporten är kvalitetsgranskat av Stiftelsen för Tillämpad Psykologi (se här).

  • Systemet ger dig på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt tillgång till en erfaren psykologs kunnande
  • Rapporten visar bland annat testpersonens personlighetsegenskaper, styrkor och utvecklingspotential
  • Rapporten kan användas som en ”second opinion” i rekryterings- och karriärrådgivningssituationer
  • Inga höga fasta kostnader
  • Se en exempelrapport här: Analys Direkt exempelrapport.

Så fungerar det

Testpersonen gör testet på på plats hos er eller vid sin hemdator. Testpersonens svar jämförs med hur en blandad grupp sökande till olika befattningar har svarat. Testsvaren tolkas helt automatiskt av expertsystemet och presenteras i rapporten som potentiella styrkor och potentiella förbättringsområden, motivation osv.

Rapporten ger även konkreta förslag på intervjufrågor att ställa samt forskningsbaserade potentialpoäng för olika vanliga yrkesroller. Dessa potentialpoäng kan t ex användas som en del i en evidensbaserad rekryteringsprocess. Det finns också material som kan ges till testpersonen som en återkoppling på testresultatet.

Expertsystemet modellerar leg. psyk. Stefan Lindstam’s tolkning av BP. Stefan har konstruerat BP och har flera års praktiskt erfarenhet av att använda det.

Varför Analys Direkt som ”Second Opinion”

Analys Direkt gör det lättare för dig som rekryterare och personalutvecklare att träffa rätt vid personbedömningar; se vem som kan bidra mest till er organisation i aktuell roll, avgöra vilka arbetsmiljöer som bör passa personen bäst eller hur personens potential ser ut för en ny typ av roll. Analys Direkt hjälper dig att undvika kostsamma felbeslut.

Eftersom Analys Direkt bygger på en tolkning av BP basprofil som är en webbaserad testmetod, kommer du även att spara tid, oberoende av var kandidaterna befinner sig geografiskt. Analys Direkt innebär heller inga höga fasta kostnader, varför det är utmärkt för dig som periodvis behöver fler eller färre analyser gjorda.

Är du konsult eller rekryterings-/personalutvecklingsansvarig i en organisation och är intresserad av att veta mer om Analys Direkt eller prova det, ring Stefan Lindstam: 040-661 05 10

Teckna abonnemang

Analys Direkt – Starterbjudande!

Kom igång med Analys Direkt förmånligt för endast 2 500 kr + moms (ord pris 3 300 kr + moms).

I priset ingår 1 års abonnemang (ord. pris 1 800 kr + moms) samt 3 tester (ord. pris 500 kr +  moms/test).
Erbjudandet gäller endast för nya Analys Direkt-kunder.

Share This